top of page
Juparana Indian. www.argranit.se

Juparana India

 

Juparana India är en granit som kommer från Indien och liknar Juparana Columbu. Denna granit har otroligt vackra färger och mönster.

 

Utseende

Denna granit har en intressant kombination av färger och mönster som när de blandas blir till ett konstverk. Juparana India är en ljus granit som kombinerat med alla dessa färger och mönster ger den en färgglad omgivning.

 

Användningsområden

Denna granit används mycket med anledning av dess intressanta utseende. Den är otrolig hård och är i klass med de bästa graniterna som finns på marknaden. Man kan själv låta sin fantasi flöda vart man kan använda denna granit. I Serbien används denna granit ofta på cafer, klubbar och restauranger där önskan är att göra något extra.Juparana India kan exempelvis användas till:-

- Fasader

- Golv

- Väggar

- Kök

- Kaminer

 

 

 

Nedan följer de behandlingar som passar just Juparana India:

Polerad

- Ger graniten en blank yta.

- Granitens små kanaler blir förslutna.

- Minskar uppsugningsförmågan då man täpper till de små kanalerna och det blir svårt för vätskor att tränga in i kanalerna.

- Lätt att underhålla, det räcker med att man torkar graniten med en våt trasa för att få bort smuts.

- Har man en polerad bänkskiva i köket behöver man inte oroa sig för repor om man skulle tappa en kniv eller dylikt på den. Endast det som är lika hårt eller hårdare än graniten kan repa.

 

 

bottom of page